Време за приготвяне: 30 минути
Време за престой: 8 часа
Порции: 6-8
Необходими продукти:
100 г бял шоколад
400 г малини
2 ч.л. пудра захар
3 с.л. студена вода
2 яйца
350 мл пълномаслена сметана
1 опаковка Philadelphia Original XL
50 г захар
12-16 бишкоти
75 г смлян шамфъстък
Начин на приготвяне:
Сложете шоколада в огнеупорна купа, поставете в съд с къкреща вода на котлона и разтопете.
В купата на кухненски блендер сложете половината малини, пудрата захар и водата и пасирайте до получаването на гладко пюре.
Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Разбийте белтъците с щипка сол до твърди връхчета. В друга купа разбийте сметаната.
В голяма купа сложете жълтъците, Philadelphia Original XL и захарта и разбийте добре. Добавете разтопения шоколад, разбъркайте и добавете на части сметаната. Прибавете и белтъците и смесете с шпатула.
Пригответе съд с размери приблизително 26х18 см. Подредете бишкотите в съда и залейте равномерно с малиновия сос. Отгоре разпределете останалите малини и залейте със сместа с бял шоколад.
Загладете с шпатула, поръсете със смления шамфъстък и приберете в хладилник за поне 8 часа.