Баклава с Philadelphia Milka и ядки

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 18 минути
Порции: 6-8

Продукти:
250 г Philadelphia Milka
150 г микс ядки (бадеми, лешници и орехи)
2 с.л. смлени лешници
3 с.л. пудра захар
1 с.л. канела на прах
6 кори за баница
60 г разтопено масло

За сервиране:
Пудра захар
Канела

Начин на приготвяне:
В сух тиган запичаме ядките за 5-6 минути при непрекъснато бъркане, докато станат златисти и освободят аромата си. Прехвърляме върху дъска, нарязваме на едро и прехвърляме в купичка.

В малка купичка смесваме захарта, смлените лешници, канелата и разбъркаваме добре. В голяма купа слагаме 1 ½ опаковки (250 г Philadelphia Milka), добавяме нарязаните ядки и разбъркваме.

Слагаме една кора на кухненския плот и намазваме с масло. Поръсваме с 2 ч.л. от сместа с канела и покриваме с втора кора. Намазваме отново с масло и слагаме ⅓ от смесената с ядки Philadelphia Milka по дългата стена на корите, като в края оставяме около 2 см. от двете страни непокрити. Прегъваме двата края и навиваме на руло.

Повтаряме с останалите кори и крем сирене Philadelphia Milka. Поставяме рулата в тава за печене, намазваме с масло, поръсваме с останалата смес от захар, лешници и канела и печем 17-18 минути в предварително загрята до 180°C фурна, докато корите станат златисти и хрупкави.

Изваждаме от фурната, охлаждаме за 10 минути в тавата и прехвъряме върху решетка. Нарязваме баклавата на парчета по диагонал и подреждаме в чиния за сервиране. Поръсваме с пудра захар и канела и поднасяме.