Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 25 минути
Порции: 12 бисквити
Продукти:
90 г овесени ядки
120 г бадемово брашно
110 г кокосова захар
75 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
½ ч.л. джинджифил
120 г нарязани орехи пекан
40 г стафиди
180 г настъргани моркови
1 яйце
125 мл зехтин
За крема:
300 г Philadelphia Original XL
1 ч.л. настъргана лимонова кора
3-4 с.л. пудра захар
Печени орехови ядки за сервиране
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°C.
Настъргваме почистените моркови на едро ренде и оставяме настрана.
В голяма купа слагаме овесените ядки, бадемовото брашно, захарта, бялото брашно, бакпулвера, канелата, джинджифила, орехите и стафидите и смесваме.
Добавяме настърганите моркови, яйцето и зехтина и разбъркваме до пълното смесване на продуктите.
В тава покрита с хартия за печене с ринг оформяме 12 бисквити. Печем 25 минути, докато станат златисти и хрупкави.
За крема в купа слагаме крем сирене Philadelphia, добавяме лимоновата кора и захарта и разбъркваме.
Намазваме охладените бисквити с крема, поръсваме с орехи и сервираме.