Необходими продукти:
За брауни сместа:
170 г черен шоколад
100 г бяла захар
67 г кафява захар
155 г масло
30 г какао на прах
95 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 яйца
1 жълтък
¼ ч.л. сол
За крема:
225 г Philadelphia Original, на стайна температура
1 яйце
1 ч.л. екстракт от ванилия
50 г захар
За крема за декорация:
60 г Philadelphia Original
4 с.л. меко масло
¼ ванилия
80 г пудра захар
щипка сол
Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната до 180°C. Поставяме хартия за печене в квадратна тава с размер около 20 см.
На водна баня разтапяме нарязания шоколад и масло, докато не се разтопят напълно. Добавяме двата вида захар и разбъркваме. Оставяме леко да се охлади.
В отделна купа пресяваме брашното, какаото на прах, бакпулвера и солта.
Към шоколадовата смес добавяме яйцата едно по едно и разбиваме до смесване.
Добавяме брашнената смес към шоколадовата и разбъркваме, докато се смесят добре.
Изсипваме част от тестото в тавата и разпределяме равномерно.
В купа разбиваме крем сиренето, захарта, яйцето и екстракта от ванилия.
След като сместа е готова, я изсипваме върху браунито, а останалата част от сместа за браунито изсипваме най-отгоре.
Печем 25-30 минути и проверяваме дали е готово с клечка за зъби.
За крема за декорация: Докато изчакваме браунито, си подготвяме крема, който ще използваме за декорация. В средноголяма купа добавяме крема сиренето, маслото и ванилията. Разбиваме, докато всички съставки се смесят добре. Добавяме пудра захар и сол и продължаваме да разбиваме, докато захарта се разбие напълно и глазурата придобие гладка и кремообразна текстура.
След като браунито е готово, изчакваме 20-30 минути, за да се охлади добре, и декорираме (по желание) с приготвения вече крем.