Необходими продукти:
За кекса:
250 г тиква, обелена и настъргана
200 г захар
250 г брашно
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. сол
3 яйца
100 мл олио
1 ч.л. ванилия
За крема:
200 г Philadelphia Original
100 г пудра захар
1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
Запичаме тиквата в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-30 минути или докато омекне. След това я настъргваме на ситно.
В голяма купа смесваме тиквата, захарта, брашното, бакпулвера, канелата и солта.
Добавяме яйцата, олиото и ванилията и разбиваме до хомогенна смес.
В отделна купа смесваме Philadelphia Original с пудрата захар и ванилията. Разбиваме до кремообразна консистенция.
Изсипваме половината от кексовата смес в намазнена и набрашнена форма за кекс. Внимателно добавяме плънката от Philadelphia отгоре, след това изсипваме останалата част от сместа.
Изпичаме кекса в предварително загрята фурна на 180°C за около 40-45 минути или до суха клечка.