Необходими продукти:
120 г неосолено масло
200 г сладки бисквити (чисти, без пълнеж)
500 г Philadelphia Original XL
2 супени лъжици брашно
1 ч. л. ванилов екстракт
125 г заквасена сметана (пълномаслена)
330 г пудра захар
Кора от 1 лимон (може да пропуснете)
3 яйца, на стайна температура
250 г боровинки (за тортата)
150 г боровинки (за топинг)
50 г малини (за топинг)
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 180°С.
За бисквитения блат натрошаваме грубо бисквитите на ръка и ги поставяме в блендер.
Блендираме до получаване на фини трохи. Добавяме вече разтопеното масло, разбиваме за кратко и прибавяме към бисквитите. След това покриваме дъното и стените на тавичка с диаметър 13 см и притискаме с дъното на чаша.
За крема използваме миксер, за да разбием Philadelphia-та до гладкост.
Добавяме брашното, разбиваме докато се смеси.
Прибавяме ванилията, сметаната, захарта и лимоновата кора. Разбиваме, докато се комбинират.
Добавяме яйцата едно по едно. След последното яйце разбиваме, колкото е необходимо, докато тестото стане гладко.
Разбъркваме боровинките с гумена шпатула в готовата смес.
Печем 70 минути. Горната част трябва да е леко издута, много светло златистокафява, без пукнатини и почти идеално плоска. Трябва леко да се поклаща, когато леко разклатите тавата. Охлаждаме чийзкейка във фурната с отворена врата.
Завършваме чийзкейка като посипем пресни боровинки и малини отгоре.