Необходими продукти:
1 ч.ч. натрошени джинджифилови бисквитки
4 с.л. масло
За пълнежа:
500 г Philadelphia Original
250 г мед
4 яйца, леко разбити
2 с.л. смлян пресен джинджифил
1 с.л. лимонов сок
3 обелени и нарязани средни круши
1 с. л. масло
1 ч. л. канела
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 230°С.
Смесваме бисквитите с маслото и разбъркваме до получаване на смес. Изсипваме на дъното на тава с диаметър 23 см и притискаме с дъното на чаша.
В купа се смесваме Philadelphia Original и меда и разбиваме. Към тях слагаме канелата, джинджифила, лимоновия сок.
Отделно разбиваме яйцата и след това ги прибавяме към другата смес и разбъркваме докато се смесят. Към тях прибавяме нарязаните на кубчета круши.
Сместа се прехвърля в предварително намаслена форма и се пече за около 40 минути.
Когато е готов, средата е все още мека.
Охлаждаме чийзкейка върху решетка 10 минути, а след това го прибираме в хладилник за няколко часа. Поднасяме го поръсен с канела.