Необходими продукти:
150 г натрошени шоколадови бисквити
50 г разтопено масло
350 г Philadelphia Light
130 г пудра захар
400 мл течна сметана
1 ч.л. екстракт от ванилия
100 г тъмни или млечни шоколадови капки
Начин на приготвяне:
В купа се смесват натрошените бисквити с разтопеното малко, докато се получи ронлива смес. Изсипва се във форма за печене с падащо дъно и се притиска по дъното, така че да образува тънък блат. Основата се прибира в хладилник за един час.
В купа се разбиват Philadelphia Light и пудрата захар до гладкост.
В отделна купа се разбиват сметаната и екстрактът от ванилия докато се образуват твърди връхчета.
Сместа с Philadelphia Light се прибавя внимателно към разбитата сметана, докато се смеси напълно. Разбърква се със силиконова шпатула.
Охладената основа се изважда от хладилника. Върху нея се изсипва кремът за чийзкейка, като се заравнява добре. Накрая готовият чийзкейк се поръсва с шоколадови капки.
Чийзкейкът се връща отново в хладилник, за да стегне.