Чийзкейк с лайм и Philadelphia

Необходими продукти:
За основата:
2 ч.ч. натрошени бисквити
¼ ч.ч. кафява захар
½ ч.л. канела
щипка сол
8 с.л. масло

За крема:
450 г Philadelphia Original
¾ ч.ч. захар
1 ч.ч. сметана
3 яйца
2 с.л. брашно
3 с.л. сок от лайм
кората на 2 лайма
½ ч.л. екстракт от ванилия
бита сметана за поднасяне

Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната до 180°C. Подготвяме форма за печене с подвижно дъно и диаметър 23 см, като я увиваме старателно с 2 слоя алуминиево фолио.

В голяма купа смесваме натрошените бисквити, кафявата захар, канелата и солта. Добавяме маслото и разбъркваме добре. Готовата смес притискаме към дъното на формата за печене, както и по страните на височина около 3 см.

Подготвяме и чайник с вряща вода, която ще ползваме за водната баня. С миксер разбиваме крема сиренето, докато стане гладко. Добавяме захарта и сметаната, като междувременно разбиваме, за да се получи хомогенна смес. Разбиваме яйцата едно по едно и разбъркваме отново.

Добавяме в купата брашното, сока от лайм, кората от лайм и ванилията и отново разбъркваме добре. Изсипваме готовата смес върху основата и я разнасяме равномерно.

Слагаме формата за печене в по-голяма тава. Поставяме тавата в предварително загрятата фурна, след което внимателно изсипваме врялата вода, докато покрие външната част на формата на около една трета.

Печем около 50 минути или докато центърът на чийзкейка е почти готов. Изключваме фурната и оставяме чийзкейка в нея за около 1 час. След като го извадим от фурната, изчакваме да изстине напълно, след което го слагаме за поне няколко часа в хладилника.

Готовия чийзкейк украсяваме с битата сметана, която поставяме с помощта на пош. Може да поднесем и с резенчета лайм. Приятен апетит!