Чийзкейк с Philadelphia и манго 

Необходими продукти

За основата:
200 г обикновени бисквити
80 г разтопено масло
За крема:
400 г Philadelphia Original XL
200 мл сладкарска сметана (30-35%)
100 г пудра захар
1 ч.л. ванилия
1 пакетче желатин (около 10 г) + 2-3 с.л. вода
1 узряло манго, нарязано на малки кубчета

За глазурата:
1 узряло манго, пасирано на пюре
1 с.л. мед или захар
1/2 пакетче желатин (5 г) + 1-2 с.л. вода
За декорация:
2 с.л. натрошен шамфъстък

Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите на ситно с точилка. Смесваме ги с разтопеното масло, докато получим правилната консистенция за основата. Разпределяме я равномерно на дъното на форма с подвижен ринг (около 20–22 см) и хартия за печене на дъното. Притискаме добре с лъжица, за да я оформим добре. Прибираме в хладилника, докато приготвим крема.
Накисваме желатина в 2–3 супени лъжици студена вода и го оставяме да набъбне.
Разбиваме студената сладкарска сметана. В друга купа разбиваме Philadelphia Original с пудрата захар и ванилията до гладка смес. Разтопяваме желатина внимателно – на водна баня или в микровълнова (без да завира). Прибавяме го към сместа с крема сиренето на тънка струйка, като разбъркваме енергично. Внимателно добавяме разбитата сметана и смесваме добре. Нарязваме мангото на кубчета и го разбъркваме в крема.
Изсипваме крема върху стегнатата бисквитена основа и и го разпределяме равномерно с лъжицата. Прибираме в хладилник за поне 4–5 часа или за цяла нощ, за да стегне добре.
Прецеждаме пасираното манго. Подслаждаме с мед или захар по желание. Накисваме желатина с 1–2 с.л. вода и го оставяме да набъбне. Разтопяваме го внимателно и го добавяме към пюрето от манго. Разбъркваме добре и оставяме да се охлади леко. Изсипваме глазурата върху стегналия чийзкейк и отново прибираме в хладилника, докато се желира.
За декорация поръсваме с натрошен шамфъстък.