Необходими продукти:
1 опаковка Philadelphia Original XL
450 г сладкарска сметана
50 г паста от шамфъстък
450 г прясно мляко
1 ч.л. ванилия
2 жълтъка
100 г захар
1 пакет желатин (около 10 г)
2 с.л. студена вода
малини за декорация
Начин на приготвяне:
Приготвяме желатина според указанието на опаковката. Смесваме крем сиренето със сладкарската сметана.
В малка касерола добавяме млякото, ванилията и пастата от шамфъстък. На слаб огън оставяме да къкри. Междувременно, в купа разбиваме захарта с двата жълтъка до получаване на гладка консистенция. Към тях добавяме течната смес и на слаб огън връщаме на котлона.
Готовият желатин добавяме на бавна струя, докато се смеси добре и махаме от котлона. Оставяме да се охлади в хладилника за около 10 минути.
След като сместа е вече охладена, прибавяме крем сиренето и сметаната и разбъркваме до получаване на еднородна смес.
Прехвърляме сместа във формата и разнасяме равномерно с помощта на лъжица. Оставяме в хладилник да се охлади за поне 6 часа.
След като чийзкейкът е стегнал добре, внимателно го изваждаме от формата и го поставяме върху чиния за сервиране.
Декорираме го с малини и поднасяме!