Шоколадов чийзкейк с Philadelphia Milka

Необходими продукти:
120 г бисквити с масло
50 г смлени лешници
2 с.л. какао
80 г разтопено масло
200 г черен шоколад
400 г Philadelphia Milka на стайна температура
240 г заквасена сметана
150 г пудра захар
1 с.л. какао
2 с.л. брашно
4 яйца на стайна температура
100 г шоколад (млечен или черен)
60 мл сметана за готвене 30%

Начин на приготвяне:
Форма за печене с падащо дъно се намазнява.

В купа се смесват смлените бисквити, лешници, какао и разтопеното масло. Разбъркват се до получаването на лепкаво тесто, което се разпределя на дъното на формата, като се притиска добре. Слага се в хладилник за 30 минути.

Фурната се загрява на 170°C. Шоколадът се разтопява на водна баня и се оставя да се охлади. Philadelphia Milka се разбива на пухкав крем и към нея се добавят заквасената сметана, захарта и яйцата, едно по едно. Добавят се брашното, какаото и най-накрая шоколадът. Всичко се разбърква много добре.

Сместа се изсипва върху охладената основа и цялата форма се обвива с няколко слоя алуминиево фолио, така че да не попадне вода в чийзкейка. Формата се поставя в дълбок съд, налива се около 4-5 см вода и се пече около 50-60 минути.

В средата готовият чийзкейк трябва да бъде като желе при разклащане. Изважда се от формата и се оставя да изстине, след което се прибира в хладилник за най-малко 6 часа.

Преди сервиране се приготвя глазура с шоколада и сметаната (на водна баня). Чийзкейкът се залива и се декорира по желание с шоколадови ядки или плодове.