Шоколадов къпкейк с череши и Philadelphia глазура

Необходими продукти:
За тестото:
250 г брашнo
2 с.л. какао
½ ч.л. сода бикарбонат
150 г захар
50 г масло на стайна температура
50 г олио
1 бр. яйце 
½ ч.л. екстракт от ванилия
120 мл мътеница (айран)
щипка сол
20-22 бр. череши 
3-4 с.л. ром

За глазурата: 
150 г Philadelphia Light
150 мл сметана 30%
½ ч.л. екстракт от ванилия
100 г пудра захар

Начин на приготвяне:
Черешите се почистват от костилката, накисват се в ром от предната вечер. 

В купа се смесват брашното, солта, какаото, содата и се разбъркват с телена бъркалка. В отделна купа се разбива мекото масло, ванилията и захарта до пухкав крем. 

На тънка струйка, при непрекъснато бъркане, се прибавя и олиото. На порции се добавя и от брашнената смес, като се редува с мътеницата и се завършва с брашно.

Сместа се разпределя в 12 броя формички за мъфини, като се напълват до ⅔ от тях. Пекат се на 150°C за около 25-30 минути. 

Готовите къпкейкове се вадят от фурната и се охлаждат напълно, след което всеки се пробива в средата. Напълват се с 1 до 2 от черешите. 

Сметаната се разбива до меки върхове. Philadelphia Light се смесва с пудрата захар и ванилията до крем. Изсипва се при сметаната и отново се бърка на висока скорост до твърди върхове. Глазурата се изсипва в пош със среден по големина кръгъл накрайник и с негова помощ се поставя от глазурата върху всеки къпкейк. На всеки се поставя и по-една свежа череша за още повече разкош.