Необходими продукти:
1 опаковка Philadelphia Milka
125 г масло
250 мл вода
20 г захар
8 г ванилова захар
2 г канела
190 г пшенично брашно
2 яйца
1 г сол
За пърженето:
1 л рапично масло
За украсата:
пудра захар
Начин на приготвяне:
В тенджера кипваме водата, заедно с маслото, ваниловата захар, обикновената захар, канелата и солта. След като съставките се разтворят добре, добавяме брашното, като непрекъснато бъркаме, докато тестото стане еластично. Махаме тенджерата от котлона и я оставяме настрана, за да изстине. Загряваме олиото до 180°C (подходяща температура за пържене).
Добавяме едното яйце към охладеното тесто и разбъркваме с дървена лъжица, след което повтаряме същото и с второто яйце. Изсипваме тестото в сладкарски пош със звездовиден накрайник и изстискваме 15-сантиметрови парчета в сгорещеното олио, като ги режем с ножица. Когато чуросите са добре изпържени, ги изваждаме с помощта на щипка.
Пържим по 2 минути от всяка страна, докато чуросите станат златистокафяви. Поставяме ги върху хартиена кърпа и след това ги поръсваме с пудра захар.
На водна баня разтапяме Philadelphia Milka я изсипваме в купичка. Сервираме чуросите с Philadelphia сос, за предпочитане веднага след готвене.