Необходими продукти:
За тестото:
¾ ч.ч. топло прясно мляко
2 ¼ ч.л. мая
¼ ч.ч. захар
1 яйце плюс 1 жълтък, на стайна температура
¼ ч.ч. масло, разтопено
3 ч.ч. брашно, плюс допълнително за поръсване
¾ ч.л. сол
За плънката:
⅔ ч.ч. кафява захар
1½ с.л. канела на прах
¼ ч.ч. масло
За глазурата с Philadelphia:
1 опаковка Philadelphia Original
3 с.л. меко масло
¾ ч.ч. пудра захар
½ ч.л. ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Затопляме млякото. След това го прехвърляме в купата на миксер и изсипваме маята. Добавяме захарта, яйцето, жълтъка и разтопеното масло. Разбъркваме, докато всички съставки се смесят добре. След това добавяме брашното и солта, докато започне да се образува тесто.
Стъпка 2: Започваме да месим тестото в миксера на средна скорост за 8 минути. Тестото трябва да се оформи на хубава топка и леко да лепне. Ако е твърде лепкаво, добавяме още 2 с.л. брашно.
Стъпка 3: Прехвърляме тестото в добре намаслена купа, покриваме с прозрачно фолио и топла кърпа. Оставяме тестото да втаса за 1 час или докато удвои размера си.
Стъпка 4: След като тестото удвои размера си, го прехвърляме върху добре набрашнена повърхност и го разточваме на правоъгълник с размери 4 см. Разстиламе маслото върху тестото.
Стъпка 5: В малка купа смесваме кафявата захар и канелата и поръсваме намазаното с масло тесто, след което ги втриваме добре в тестото.
Стъпка 6: Навиваме плътно тестото и го поставеме с плънката надолу, като се уверим, че сме запечатали краищата на тестото възможно най-добре. След това режем на части, така че да получим 9 големи парчета.
Стъпка 7: Поставяме рулцата в намаслена тава за печене или кръгла форма за торта. Покриваме с фолио и топла кърпа, и оставяме да втаса отново за 30 до 45 минути.
Стъпка 8: Загряваме фурната на 180°C. Премахваме фолиото и кърпата и печем рулцата за 20-25 минути или докато станат златисто кафяви по краищата. След като са готови, ги оставяме да се охладят за 5-10 минути преди да добавим глазура.
Стъпка 9: За глазурата: В купата на миксер смесваме Philadelphia Original, маслото, пудрата захар и ваниловия екстракт. Разбиваме, докато стане гладка и пухкава смес. Разстиламе върху канелените рулца и сервираме веднага.