Канелени рулца със смокини и Philadelphia

Време за подготовка: 2 часа
Време за готвене: 30 минути
Порции 8-10

Необходими продукти:
300 мл хладко прясно мляко
7 г суха мая
80 г захар
2 яйца
80 г меко масло
500 г брашно
щипка сол

За плънката:
3-4 с.л. Philadelphia Original XL
1 ½  с.л. смляна канела
70 г кафява захар
7-8 добре узрели смокини
30 г орехови ядки, леко запечени и нарязани

За намазване:
1 яйце
1 с.л. прясно мляко

Крем за сервиране
1 опаковка  Philadelphia Original XL
3-4 с.л. сладко смокини
5-6 смокини
нарязани орехови ядки

Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в леко затопленото мляко и оставяме за 10 минути.
В купата на миксер с кука за тесто смесваме брашното, солта, захарта и шупналата мая. Месим до смесването на продуктите и добавете яйцата, а след като тестото ги поеме прибавяме маслото на части.
Омесваме меко и еластично тесто, покриваме с кърпа и оставяме да втаса за около 1 час, докато удвои обема си.
За плънката в купа слагаме Philadelphia, захарта и канелата и разбиваме на гладък крем.
Нарязваме смокините на дребно и оставяме настрана.
Разточваме тестото на правоъгълник с дебелина около 5 мм. Намазваме с овкусената Philadelphia, поръсваме нарязаните смокини и орехите и навиваме на стегнато руло.
Нарязваме на дебели филийки и подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. Покриваме с кърпа и оставяме да втасат отново за около 30 минути.
Намазваме с разбитото с мляко яйце и печем 25-30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато станат златисти.
Изваждаме рулцата от фурната и охлаждаме за 5-6 минути. През това време смесваме Philadlephia със сладкото, разбъркваме и намазваме рулцата. Добавяме нарязани смокини и орехи.