Кейк с боровинки и крем от Philadelphia с мента

Необходими съставки
За кейка:

200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. сол
150 г захар
2 големи яйца
120 мл мляко
100 мл растително масло (или разтопено масло)
1 ч.л. ванилия
150 г боровинки

За карамелизирането на боровинките:
2-3 с.л. захар
1 с.л. масло

За крема:
400 г Philadelphia Original XL
150 мл сметана за разбиване (или сладкарска сметана)
100 г пудра захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
150 г боровинки (за крема)
2-3 с.л.пресни листа мента

Начин на приготвяне:
В блендер смесваме Philadelphia Original XL, сметаната, пудрата захар, ванилията, ментата и боровинките. Накрая получаваме гладък крем. Оставяме го в хладилник, за да стегне, докато приготвим основата.
Загряваме фурната на 180°C.
Покриваме формата за печене (около 22 см диаметър) с хартия за печене.
В малка тенджера разтопяваме 1 супена лъжица масло и добавяме 2-3 супени лъжици захар. Готвим на средна температура, докато захарта се разтопи и стане златиста. След това добавяме боровинките и ги карамелизираме за около 2-3 минути. Изсипваме карамелизираните боровинки на дъното на формата за печене.
В голяма купа смесваме брашното, бакпулвера, содата и солта. Отделно разбиваме захарта с яйцата до получаване на лека и пухкава смес. Добавяме млякото, растителното масло и ванилията и разбъркваме добре. Постепенно прибавяме получената смес към сухите съставки и разбъркваме, докато получим гладко тесто. Изсипваме тестото върху карамелизираните боровинки в тавата и разпределяме равномерно.
Печем кейка за около 25-30 минути. Оставяме го да изстине в тавата за 10-15 минути, след което внимателно го обръщаме върху поднос. Оставяме го да се охлади напълно.
Поставяме крема върху охладения кейк и го украсяваме със свежи боровинки и листенца мента.