Необходими продукти:
За кекса:
185 г брашно
70 г захар
2 ч.л. бакпулвер
2 щипки сол
2 бр. яйца
40 г разтопено масло
¾ ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. екстракт ванилия
1 ч.л. настъргана портокалова кора
1 ч.ч. микс сушени плодове
За глазурата:
1 белтък, разбит на сняг
200 г Philadelphia Original
100 г бял шоколад
200 мл течна сметана.
Начин на приготвяне:
За кексчетата:
Пресяваме брашното и го смесваме със захарта, солта и бакпулвера. В отделна купа разбиваме яйцата. Към тях добавяме разтопеното и леко охладено масло, прясното мляко, ванилията и настърганата лимонова кора.
Течните съставки добавяме постепенно към сухите при непрекъснато бъркане. Най-накрая към хомогенизиралата се смес добавяме сушените плодове, предварително оваляни в брашно, за да се поеме влагата.
Печем на 200°C за около 25-30 минути.
За глазурата:
Разтопяваме белия шоколад на водна баня и оставяме да се охлади. След това на тънка струйка добавяме към Philadelphia Original при непрекъснато бъркане с миксер, до получаването на гладък крем.
Сметаната разбиваме с миксер в отделен съд, до получаване на меки връхчета и добавяме на части към крема. Разбъркваме с шпатула отдолу нагоре.
Нанасяме глазурата с шпатула или пош върху всяко кексче, като я оставяме да потече и отстрани.