Кекс с портокалови корички

Необходими продукти: 

За кекса:

185 г брашно

70 г захар

2 ч.л. бакпулвер

2 щипки сол

2 бр. яйца

40 г разтопено масло

¾ ч.ч. прясно мляко

1 ч.л. екстракт ванилия 

1 ч.л. настъргана портокалова кора

1 ч.ч. микс сушени плодове

За глазурата: 

1 белтък, разбит на сняг

200 г Philadelphia Original

100 г бял шоколад

200 мл течна сметана. 

Начин на приготвяне: 

За кексчетата: 

Пресяваме брашното и го смесваме със захарта, солта и бакпулвера. В отделна купа разбиваме яйцата. Към тях добавяме разтопеното и леко охладено масло, прясното мляко, ванилията и настърганата лимонова кора. 

Течните съставки добавяме постепенно към сухите при непрекъснато бъркане. Най-накрая към хомогенизиралата се смес добавяме сушените плодове, предварително оваляни в брашно, за да се поеме влагата. 

Печем на 200°C за около 25-30 минути. 

За глазурата: 

Разтопяваме белия шоколад на водна баня и оставяме да се охлади. След това на тънка струйка добавяме към Philadelphia Original при непрекъснато бъркане с миксер, до получаването на гладък крем. 

Сметаната разбиваме с миксер в отделен съд, до получаване на меки връхчета и добавяме на части към крема. Разбъркваме с шпатула отдолу нагоре.

Нанасяме глазурата с шпатула или пош върху всяко кексче, като я оставяме да потече и отстрани.