Необходими продукти:
2 опаковки бишкоти
250 мл силно еспресо (охладено)
1 с.л. захар
1 чаша вряла вода
450 г Philadelphia Original XL
100 г захар
2 с.л. ликьор (по избор – амарето или кафе ликьор)
480 г бита сметана
1 ч.л. неподсладено какао на прах
Начин на приготвяне:
Подреждаме 1 опаковка от бишкотите на дъното на тава. Към кафето добавяме 1 с.л. захар във вряща вода. С четка намазваме бишкотите с получилата се смес от кафето.
За крема в голяма купа разбиваме сметаната на пухкав крем. В друга купа разбъркаваме Philadelphia-та, пудрата захар и ваниловия екстракт, докато получим гладка смес. Постепенно добавяме сметаната към крема от Philadelphia, като разбъркваме внимателно до хомогенност.
Взимаме правоъгълна форма или стъклен съд и започваме с ред напоени бишкоти на дъното. Отгоре слагаме слой от крема с Philadelphia. Повторяме слоевете, докато свършат съставките, като завършим с крем.
Покриваме десерта и го оставяме в хладилника за поне 4-6 часа, а най-добре за цяла нощ, за да стегне добре и да се обединят вкусовете. Преди сервиране поръсваме с какао на прах.