Лимонова торта с Philadelphia крем

Необходими продукти:
Блат:
5 яйца (белтъците да са отделени от жълтъците)
150 г захар, за предпочитане фина
130 г пшенично брашно тип 450
40 г картофено нишесте

Захарен сироп:
100 г захар
250 мл вода
½ лимонов сок

Лимонена извара:
2 жълтъка
2 яйца
160 г фина захар
80 г масло 83%
сока от 2 лимона
кора от 1 лимон

Крем:
500 мл пълномаслена сметана 30-36%
250 г сирене маскарпоне
3 с.л. пудра захар
пресни малини, боровинки

Philadelphia крем за покриване на тортата:
100 г масло
250 г пудра захар
200 г крем сирене Philadelphia Original
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:
1) Блат: смесете пшеничното брашно и нишестето и пресейте. Разбийте белтъците на сняг, бавно добавете към тях захар (лъжица по лъжица) – докато пяната стане гъста и с леко перлен цвят. След това добавете един по един жълтъците. Разбъркайте сместа  за известно време, след което изключете миксера. Добавете брашното на две порции, като разбърквате всичко с лъжица, докато съставките се комбинират. Застелете форма за торта с диаметър 21-22 см с хартия за печене. Сложете в него бисквитената смес. Сложете тестената смес в предварително загрята на 170°C фурна и печете 35-40 минути. Оставете блата настрана да изстине, след което го извадете от формата и го разделете на 3-4 части. Сварете захарния сироп, охладете го и добавете лимонов сок.

2) Лимонена извара: добавете жълтъците, яйцата и захарта в тенджера. Поставете на котлона, като трябва да е загрят на средна степен. Добавете лимонов сок, лимонова кора и масло. Бъркайте през цялото време, докато кремът се сгъсти и заври. След като заври, изключете котлона и оставете сместа да изстине.

3) Крем: смесете сметаната с маскарпонето и захарта в купа и разбийте до образуването на гъста кремообразна смес.

4) Крем глазура с Philadelphia: смесете маслото и захарта до пухкавост. Добавете сирене Philadelphia и екстракта от ванилия, разбъркайте всичко. Ако сместа стане твърде рядка, поставете я в хладилника за известно време, докато стегне.

5) Начин на изпълнение: поставете първата горна част на пандишпановия блат в чиния, напоете я с 1/3 от захарния сироп, сложете слой лимонов извара и слой крем (може да добавите пресни плодове в него). След това повторете стъпките, като подредите следващите блатове и ги редувате с лимонов извара и крем.

6) Поставете тортата в хладилник за 1-2 часа. След това го покрийте с глазурата с крем сирене Philadelphia. Украсете тортата с ядливи цветя, плодове или резенчета лимон.