Манго мус с Philadelphia и кокос

Необходими продукти:
200 г Philadelphia Light
1 голямо манго (или 2 малки), обелено и нарязано на кубчета
200 мл кокосово мляко
100 г пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт
200 мл сладкарска сметана
50 г кокосов чипс (за декорация)
Пресни листа от мента (за декорация, по желание)

Начин на приготвяне:

В блендер или кухненски робот поставяме нарязаното манго и пюрираме до гладка консистенция. Ако пюрето е твърде гъсто, добавяме малко от кокосовото мляко, за да го разредим.
В голяма купа разбиваме крем сиренето с пудрата захар и ваниловия екстракт до получаване на гладка смес.
Добавяме кокосовото мляко към сместа с крем сирене и разбиваме до хомогенна смес.
След това прибавяме манго пюрето към сместа и разбъркваме добре.
В отделна купа разбиваме сладкарската сметана до меки върхове.
Внимателно добавяме разбитата сметана към манго сместа, като разбъркваме с шпатула до получаване на пухкава смес.
Разпределяме манго муса в чаши или купички и охлаждаме в хладилник за поне 2 часа преди сервиране.
Преди сервиране, поръваме с кокосов чипс и гарнираме с пресни листа от мента.