Необходими продукти:
За тестото:
150 г брашно
75 г студено масло
1 бр. жълтък
1 с.л. студено прясно мляко
35 г пудра захар
1 щипка сол
За крема:
70 г пудра захар
кора от ½ лайм или лимон
100 мл течна сметана 35%
100 г Philadelphia Original
2 бр. яйца
1 равна с.л. нишесте
1 бр. желатин
3-4 смокини
Начин на приготвяне:
За тестото:
Смесваме брашното с пудрата захар и щипка сол. Нарязваме маслото на парченца и омесваме с ръце в брашнената смес до образуването на трохи. Добавяме жълтъка и студеното мляко и омесваме гладко маслено тесто.
По дъното и стените на форми за тарталети разпределяме тестото. Надупчваме тестото с вилица и прибираме формите в хладилник за 20 минути.
Печем в предварително загрята на 180°C фурна за 15 минути или докато блатовете почервенеят. Внимателно изваждаме готовите основи за тарталети от формите, докато са още топли и ги оставяме да изстинат напълно върху решетка.
За крема:
Накисваме желатина в малко вода.
В дълбок съд смесваме Philadelphia Original, сметаната, нишестето, яйцата, пудрата захар и кората от лайм. Разбъркваме добре всички съставки. Получената смес слагаме на слаб огън или на водна баня и варим 5 минути, след което сваляме от котлона. Добавяме желатина и разбъркваме добре.
След като кремът се охлади, го разпределяме в основите на тарталетите. Декорираме със свежи смокини.
Добър апетит!