Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 10-12
Продукти:
250 г меко масло
360 г брашно за сладкиши
300 мл прясно мляко
4 яйца
1 ч.л. ванилова паста
400 г боровинки
1 ч.л. царевично нишесте
300 г захар
1 с.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
За крема:
300 г Philadelphia Original XL
220 г меко масло
300 г пудра захар
За гарниране:
Ядливи цветя
Пресни боровинки
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме яйцата, ваниловата паста и прясното мляко и оставяме настрана.
В голяма купа слагаме брашното, захарта, бакпулвера и солта. Разбъркваме, прибавяме мекото масло и разбиваме с миксер.
Наливаме яйчената смес и смесваме отново.
Смесваме боровинките с царевичното нишесте и разбъркаваме.
Намасляваме 2 тави с размери приблизително 32х25 см, покриваме с хартия, намасляваме и нея и поръсваме с брашно.
Разпределяме сместа в тавите, поръсваме с боровинките и печем 30 минути в предварително загрята до 180°C фурна. Изваждаме от фурната, охлаждаме напълно и махаме хартията.
За крема в купа слагаме Philadelphia Original XL, мекото масло и пудрата захар и разбиваме с миксер до пухкава смес. Прехвърляме в пош и остаяме настрана.
С ринг нарязваме блатовете и сглобяваме тортите. Гарнираме с пресни боровинки ядливи цветя.