Морковен кейк с Philadelphia Light

Необходими продукти:
За кейка:
4 яйца
175 г кафява захар
1 ч.л. ванилов екстракт
80 мл зехтин
320 г бадемово брашно
2 ч.л. смес от подправки (бахар, канела, индийско орехче, карамфил, джинджифил)
1 ч.л. бакпулвер
300 г настъргани моркови
60 г кокосови стърготини
80 г сушен касис
230 г фурми без костилка

За глазурата:
3 опаковки Philadelphia Light
170 г пудра захар
1 с.л. прясно мляко
1 ч.л. смес подправки

Начин на приготвяне:
В голяма купа разбиваме яйцата, след което добавяме захарта и ваниловия екстракт. Разбиваме за 7-8 минути, докато се получи гъста светложълта смес.

В друга купа смесваме бадемовото брашно, зехтина, кокосовите стърготини и бакпулвера. Прибавяме настърганите моркови, нарязаните фурми, касиса и подправките и разбъркваме добре. Изсипваме в тази купа яйчената смес и разбъркваме до пълното смесване на продуктите.

Готовата смес изсипваме във форма с падащо дъно и диаметър 20 cm, покрита с хартия за печене. Печем кейка 70-75 минути в предварително загрята до 160°C фурна. Изваждаме и изчакваме да се охлади напълно.

За да приготвим глазурата, в купа слагаме захарта и крема сиренето Philadelphia Light и разбиваме, докато се получи пухкава смес. Прибавяме подправките и прясното мляко и разбиваме отново. Нанасяме глазурата върху охладения кейк и поръсваме със сместа от подправки. Приятен апетит!