Мраморно брауни с Philadelphia

Необходими продукти:
150 г масло
200 г черен шоколад, начупен на парчета
250 г пудра захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
3 средно големи яйца
100 мл еспресо
100 г обикновено брашно

За втората смес:
150 г Philadelphia Original
60 г пудра захар
1 средно голямо яйце
1 ч.л. ванилия

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната до 180°C/160°C с вентилатор. Разтапяме маслото и шоколада в голяма топлоустойчива купа, поставена над тенджера с едва кипяща вода, като разбъркваме от време на време (не позволяваме купата да докосва водата). Отстраняваме купата от огъня и я охлаждаме леко.
Разбъркваме захарта, ванилията и щипка сол в шоколадовата смес, след което разбиваме яйцата с дървена лъжица или електрически миксер до гладка смес. Разбъркваме кафето, пресяваме брашното и разбиваме, докато се получи гладка смес.

За втората смес разбиваме Philadelphia Original в купа до гладка смес, след което добавяме захарта, яйцето и ванилията. С лъжица изсипваме шоколадовата смес с кафето в предварително подготвена и намазнена правоъгълна форма, след това изсипваме сместа за мрамориране и с помощта на връхчето на нож прорязваме двете смеси, за да получим мраморен ефект.


Печем 30 минути, но следим браунито, тъй като може да се наложи да покрием формата с фолио през последните 10 минути, ако започне да покафенява прекалено много. Охлаждаме във формата, след което нарязваме.