Необходими продукти:
За брауни тестото:
200 г черен шоколад
100 г масло
250 г захар
3 яйца
1 ч.л. ванилия
150 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
За тиквения крем:
250 г тиква, приготвена и намачкана (можете да я запечете или сварите)
1 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
2 с.л. захар
1 яйце
За крема Philadelphia:
200 г Philadelphia Original
100 г пудра захар
1 яйце
1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
Разтапяме черния шоколад и маслото на водна баня или в микровълнова фурна. Оставяме да се охлади малко. Разбиваме захарта с яйцата и ванилията в голяма купа, докато се получи гладка смес. Добавяме разтопените масло и шоколад и разбъркваме.
В отделна купа пресяваме брашното, смесваме с бакпулвера и солта и ги добавяме към сместа. Разбъркваме до хомогенност.
В отделна купа смесваме тиквата, канелата, индийското орехче, захарта и яйцето. Разбъркваме добре.
Разбиваме Philadelphia Original с пудрата захар, яйцето и ванилията, докато получим гладка смес.
Изсипваме половината от брауни сместа в подготвената форма. След това добавяме тиквения слой отгоре и разпределяме равномерно. Най-отгоре добавяме Philadelphia крема върху тиквения слой. След това използваме нож или вилица, за да създадем мраморен ефект, като леко разбъркваме. Накрая добавяме остатъка от брауни сместа и отново създаваме мраморен ефект с нож или вилица.
Печем в предварително загрята до 175°C фурна за 30-35 минути или докато тестото изглежда стегнато, а клечка за печене излиза почти суха (може да има малко влажност от крем сиренето).
Оставяме готовото брауни да се охлади напълно във формата преди да разрежем и сервираме.