Мус със солен карамел и Philadelphia

Необходими продукти:
За соса със солен карамелен:
½ ч.ч. захар
2 с.л. вода
3 с.л. несолено масло
¼ ч.ч. сметана за готвене, леко затоплена
¼–½ ч.л. морска сол на люспи

За муса:
225 г Philadelphia Original на стайна температура
½ ч.ч. карамелен сос
1 ч.ч. готварска сметана
Карамелени пуканки за сервиране

Начин на приготвяне:
На карамела:
В тенджера със средно дъно загряваме захарта и водата на среден огън. Завъртаме и разклащаме тигана от време на време (но не прекалено много), за да се изпече равномерно и карамелът по краищата да не загори. Оставяме сместа да шупне, докато захарта се превърне в златист карамел. Добавяме маслото много внимателно, като държим лицето си далеч от тигана, и разбиваме енергично, докато маслото се разтопи и се смеси напълно. Веднага премахваме от огъня и внимателно добавяме готварската сметана и разбиваме, докато продуктите се комбинират добре. Прехвърляме в топлоустойчива купа и оставяме да изстине. Добавяме морската сол.

На крема: В голяма купа смесваме Philadelphia-та и карамела и разбиваме добре, докато съставките се смесят и придобият гладка консистенция.

С електрически миксер разбиваме готварската сметана, докато се образуват меки връхчета. Трябва да внимаваме да не разбием прекалено много сместа. С помощта на шпатула внимателно прибавяме половината смес със сметаната към сместа с Philadelphia. След това прибавяме и другата половина. Разпределяме готовата смес равномерно в 6 чашки. Охлаждаме за поне час.

Преди сервиране поръсваме с карамелени пуканки с карамел и струйка карамел.