Морковена торта с ягоди и Philadelphia крем

Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути + 2 часа охлаждане
Порции: 8

Продукти:
390 г брашно
1 ½ ч.л. бакпулвер
1 ½ ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 ч.л. сол
1 ½ чаша олио
¾ чаша прясно мляко + 2 с.л. лимонов сок
3 яйца
1 ½ чаша захар
½ чаша кафява захар
2 ч.л. ванилов екстракт
450 г настъргани моркови
1 ½ чаша настърган кокос

За крема:
1 опаковка Philadelphia Original XXL
220 г меко масло
2 чаши пудра захар
2 ч.л. ванилов екстракт
1 чаша нарязани на дребно пресни ягоди

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°C.
Намасляваме 3 форми за печене с падащо дъно и диаметър 20 см, покриваме с хартия и намасляваме и нея.
Наливаме лимоновия сок към млякото, разбъркваме и оставяме за няколко минути.
Към брашното добавяме бакпулвера, содата, канелата и солта и разбъркваме.
В голяма купа смесваме яйцата, двата вида захар и ванилията и разбиваме с миксер до пухкава светложълта смес.
На тънка струйка, при работещ миксер наливаме олиото и прясното мляко. Прибавяме морковите и кокосовите стърготини и смесваме с шпатула. Накрая добавяме брашното и разбъркваме до пълното смесване на продуктите.
Разпределяме сместа в подготвените форми и печем 25-30 минути.
Изваждаме от фурната и охлаждаме за 5 минути. Минаваме по стените с остър нож и прехвърляме блатовете върху решетка. Охлаждаме до стайна температура.

За крема в голяма купа слагаме маслото и пудрата захар и разбиваме с миксер.
Добавяме ваниловия екстракт и Philadelphia и смесваме.
Слагаме блата в подходяща чиния и намазваме с около ¼ от крема. Поръсваме с половината ягоди и повтаряме с останалите блатове.
Намазваме с крема тортата и отвън, гарнираме с ягоди и листа мента и охлаждаме преди сервиране.