Пандишпанова торта с крем Philadelphia

Необходими продукти:
За пандишпановия блат:
4 яйца на стайна температура
100 г захар
100 г брашно

За крема:
1 опаковка Philadelphia Original XL
100 г бял шоколад
150 мл готварска сметана
40 г захар
1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:
Пандишпанов блат:
Яйцата трябва да бъдат на стайна температура, затова ги извадете предварително от хладилника. В две отделни купи разделете внимателно жълтъците от белтъците. Пресейте брашното със сито и си подгответе правоъгълна тавичка с размер 35×25 см.

Загрейте предварително фурната на 170°С без вентилатор. Междувременно, сложете на дъното и стените на тавата, в която ще печете блатовете, хартия за печене.

С ⅔ от захарта разбийте добре жълтъците, а с останалата захар разбийте белтъците до образуването на връхчета.

Към разбитите жълтъци добавете 2-3 лъжици от белтъците и внимателно разбъркайте с шпатула. Добавете 2 с.л. от брашното, като го пресявате над сместа и внимателно смесете. Повтаряте упражнението, докато смесите всички продукти.

Готовата смес изсипете в тавичката, загладете и сложете във вече загрятата фурна. Печете около 35 минути до пълна готовност.

Извадете изпечения блат от фурната и го оставете да се охлади напълно преди да добавите крема.

Крема:
Разтопете белия шоколад на водна баня. В купа разбийте сметаната до меки връхчета.

В друга купа сложете крем сиренето Philadelphia, пудрата захар и ваниловия екстракт. Разбийте и добавете разтопения и леко охладен бял шоколад. Добавете разбитата сметаната и разбъркайте внимателно, докато се смеси добре с крем сиренето.

След като блатът е добре изстинал, добавете готовия крем и приберете в хладилник за около 1-2 часа, за да стегне. Приятен апетит!