Необходими продукти:
За кафето:
355 мл чисто кафе, охладено (без добавени мляко и сметана към него)
2 1/4 ч.л. захар
За сместа за тирамису:
280 г Philadelphia Light
¼ ч.ч. плюс 3 с.л. (около 86 г) кристална захар
2 ½ ч.л. ванилов екстракт
8 бр. бишкоти
1 ¼ ч.л. неподсладено какао на прах
Начин на приготвяне:
Първо добавяме захарта към кафето и разбъркваме, докато се разтвори добре. Оставяме настрани.
Поставяме Philadelphia Light в средно голяма купа. Добавяме около 240 мл от подсладеното кафе, захарта и екстракта от ванилия и разбиваме, докато се получи гладка смес. Оставяме настрани.
Изсипваме останалото кафе в малка плитка купа и започваме подготовката на бишкотите. Потапяме ги за кратко в кафето, след това ги начупваме на големи парчета и ги изсипваме в купата с тирамису сместа внимателно, без да ги раздробяваме. Поръсваме с какаото и разбъркваме внимателно, без да го смесваме напълно, за да не променим цвета на сместа. Изсипваме във форми за сладолед, поставяме пръчици и замразяваме за поне 4 часа.