Необходими продукти за основата:
225 г натрошени бисквити
6 с.л. разтопено масло
Необходими продукти за крема:
1 с.л. неовкусен желатин на прах
¼ студена вода
455 г Philadelphia Original
175 г пудра захар
2 ч.л. ванилов екстракт
2 ч. готварска сметана
Необходими продукти за декорацията:
Шепа филирани бадеми
Карамелизирани праскови
Сметана (опционално)
Начин на приготвяне:
За основата:
Напръскайте формата, в която ще приготвите прасковения чийзкейк, със спрей за готвене (използвайте форма с диаметър 20 см). Натрошете бисквитите с помощта на кухненски робот, докато не станат на трохи. Добавете към тях разтопеното масло и разбъркайте, докато не се смесят добре двете съставки. Изсипете готовата смес във формата и загладете внимателно с шпатула или чаша.
За желатина:
Смесете желатина със студена вода в купа или в стъклена мерителна чаша – разбъркайте добре, докато не се получи смес, която прилича на ябълков сос. Оставете настрана за 5 мин., за да омекне добре. След това сложете в микровълнова печка за около 20-30 секунди, докато желатинът не се разтвори и втечни. Оставете настрана да се охлади.
За крема:
В купа изсипете крем сиренето и пудрата захар и започнете да разбивате на ниска степен, докато захарта и крема сиренето започнат да се смесят, след това увеличете до средна степен и разбийте, докато не се смесят напълно. Финалната смес трябва да е кремообразна.
След като сместа е придобила кремообразен вид, добавете готварската сметана. Разбийте с миксер на ниска скорост, докато се смесят хубаво съставките, а след това можете да увеличите степента до средна, а след известно време можете да увеличите до висока степен, докато започнат да се образуват меки върхове.
Следващата стъпка в приготвянето на прасковения чийзкейк е добавянето на топлия желатина към сместа. Ако желатинът се е охладил твърде много, затоплете го в микровълновата фурна за 5-10 секунди, докато отново придобие течен вид. Добавете го към крема и разбийте на висока степен.
Сглобяване:
Добавете пълнежа към основата и загладете внимателно със шпатула. Покрийте чийзкейка и приберете в хладилник за една нощ, за да стегне.
След като чийзкейкът ви е стегнал добре, декорирайте с карамелизирани праскови и кедрови ядки (и сметана, ако обичате).
Бон апети!