Необходими продукти:
За тарталетите:
400 г брашно
125 г масло
1 яйце
125 г пудра захар
1 пакетче ванилия
За крема:
250 г Philadelphia Original
500 мл кондензирано мляко
1½ с.л. ванилов екстракт
¼ ч.ч. лимонов сок
Горски плодове и ванилови цветчета за украса
Начин на приготвяне:
Загряваме печката на 180°C.
Смесваме брашното и маслото, докато се получат трохи. След това добавяме пудрата захар, ванилията и яйцето. После смесваме всичко до получаване на маслено тесто. От тестото оформяме големи топчета, които слагаме в метални форми за тарталети. Печем за 20-30 минути. Когато се охладят, ги изваждаме от металните форми. И ги нареждаме в поднос.
Разбиваме крем сиренето Philadelphia с миксер на бавна скорост и добавяме кондензираното мляко без да спираме да бъркаме. С лъжица разбъркваме лимоновия сок и ваниловия екстракт в пълнежа.
Разпределяме равномерно Philadelphia крема в тарталетите и ги прибираме за 3 часа в хладилника.
Преди сервиране украсяваме с горски плодове и ванилови цветчета.