Пухкаво панетоне с глазура от Philadelphia

Необходими съставки
За панетонето:

500 г брашно
200 г захар
10 г суха мая
3 яйца
150 мл топло мляко
150 г разтопено масло
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. настъргана лимонова кора
1 ч.л. настъргана портокалова кора
200 г захаросани плодове
щипка сол

За глазурата:
200 г Philadelphia Original
150 г пудра захар
1 ч.л. ванилия
2 с.л. течна сметана

Начин на приготвяне:
В голяма купа смесваме брашното, захарта, маята и щипка сол. Разбъркваме добре.
В друга – разбиваме яйцата, добавяме топлото мляко, разтопеното масло, ванилията и настърганите кори от лимон и портокал. Прибавяме сместа към сухите съставки.
Омесваме тестото, като при нужда добавяме още малко брашно.
Добавяме захаросаните плодове и омесваме отново.
Покриваме купата с влажна кърпа и оставяме да втаса на топло място за около 1-2 часа, докато удвои обема си.
Когато тестото е готово, го прехвърляме в намаслена висока форма с диаметър около 20 см.
Оставяме го да втасва между 2 и 4 часа, докато се надигне до ръба на формата.
Загряваме фурната до 180°C и печем за около 35-40 минути. Оставяме го да изстине напълно.
В купа смесваме Philadelphia, 1-2 с.л. сметана с пудрата захар и ванилията.
Разбиваме добре с миксер или с лъжица, докато получим гладка и кремообразна текстура.
Намазваме охладеното панетоне с глазурата от Philadelphia.
Можем да добавим нарязани ядки или шоколадови стърготини за декорация.