Необходими продукти:
156 г пълнозърнести бисквити
½ с.л. пудра захар
56 г краве масло без сол
50 г шоколадова кувертюра 55%
За крема:
100 мл подсладено кондензирано мляко
300 г Philadelphia Original
11 г желатин
50 мл вода за разтваряне на желатина
2 с.л. пудра захар
270 г течна сметана 35%
400 г ягоди (пасирани или нарязани на парченца)
За украсaта:
Около 300 г ягоди
Начин на приготвяне:
Бисквитите се счукват или смилат в блендер. Смесват се с пудрата захар. Маслото и шоколада се разтапят на водна баня и се добавят към бисквитената смес. Разбъркват се добре до получаването на хомогенна смес. Изсипва е на дъното и по стените на тава с диаметър 24 см. (най-добре с падащо дъно).
Заравнява се с върха на пръстите или с лъжица, но без притискане. Формата се прибира в хладилник, за да стегне.
Желатинът се залива със студена вода и се оставя да набъбне. Втечнява се на водна баня (без да се оставя да заври) и се оставя настрана. Крема сиренето Philadelphia Original се разбива с миксер, докато се получи гладък крем. Към него се прибавят последователно сметаната и кондензираното мляко. Когато сместа се сгъсти, се прибавя и втечненият желатин.
Накрая се добавят пасираните или нарязани ягоди, като се разбъркват с лъжица. Получената смес се изсипва върху основата във формата и се прибира в хладилник за една нощ.
Когато сместа се стегне, може да се прехвърли в съд за сервиране, а останалите ягоди да се декорират непосредствено преди поднасяне.