Rainbow чийзкейк без печене

Необходими продукти:
За основата:
125 г сладки бисквити
60 г разтопено масло
2 ч.л. кафява захар
щипка сол

За чийзкейка:
400 г Philadelphia Original
2 ч.ч. сметана за готвене
¾ ч.ч. пудра захар
2 ч.л. сок от лимон
20 г желатин на прах
2 ч.л. ванилов екстракт
различни цветове хранителна боя

Начин на приготвяне:
За основата:
Изсипваме бисквитите, солта и кафявата захар в кухненски робот, докато станат фини. Постепенно добавяме разтопеното масло и разбъркваме, докато се смесят добре. Разстиламе сместа във форма с диаметър 23 см с помощта на лъжица, за да загладим добре.

За крема:
Приготвяме крема за чийзкейка, като разбием Philadelphia-та с пудрата захар, докато получим гладка текстура. Постепенно добавяме лимонов сок и екстракт от ванилия и разбъркваме. Идва ред на сметаната ─ прибавяме и нея и отново разбъркваме. Межудвременно разтваряме желатина във вряща вода. При непрестанно бъркане, постепенно и на тънка струйка го добавяме към крема за чийзкейк и разбъркваме.

Разделяме сместа за чийзкейк по равно (за целта можем да използваме кухненски везни) в 3 купи. Оцветяваме с хранителна боя и регулираме интензивността на цвета, докато не получим желаните нюанси.

Изсипваме светлолилавата смес върху бисквитената основа и замразяваме за 20 минути, като е много важно да се уверим, че слоят е напълно замръзнал, преди да добавим следващия слой. Повтаряме същата процедура с останалите цветни слоеве. Когато сме готови и с последния слой, оставяме чийзкейка да се охлади за още 4 часа в хладилник.

Декорираме с мини шоколадови яйца.