Розов меренг с Philadelphia крем и плодове

Необходими продукти

За розовия меренг:
2 белтъка (стайна температура)
120 г фина кристална захар
¼ ч.ч. пудра захар
¼ ч.ч. фина кафява захар
розов оцветител за храна
½ ч.л. бял оцет

За крема:
220 г Philadelphia Original
300 мл течна сметана (студена)
1 ч.ч пудра захар
1 ванилия

За декорация:
50 г нар
50 г боровинки

(или плодове по избор)

Начин на приготвяне:

Започваме с подготовката за меренга. Загряваме фурната на 120°С. Разбиваме яйцата, докато се получат твърди връхчета (т.е., когато през тях прекараме нож, следите от него да остават). Бавно добавяме пудрата и кафявата захар и продължаваме да бъркаме до получаване на гъста, лъскава смес и към нея слагаме оцветителя за храна. Внимателно добавяме оцета. С лъжица разпределяме целувките върху тавичка, покрита с хартия за печене, така че да оформим 4 кръгчета с форма на гнездо. Печем във фурната за 35 минути. След това ги оставяме да престоят поне час и половина или за цялата нощ.

За крема разбиваме студената сметана с пудрата захар до меки върхове. В отделна купа разбиваме Philadelphia с ванилията. Смесваме внимателно двата крема до гладка текстура.

Когато сме готови пристъпваме към сглобяването на десерта. Поставяме първия меренг в чиния и запълва крем.

Накрая декорираме със зърна нар и боровинки. По желание, добавяме листа мента за свежест.