Необходими продукти:
За бисквитките:
1 чаша пюре от тиква
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. масло (размекнато)
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. индийско орехче на прах
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
За крема с Philadelphia:
225 г Philadelphia Original
1 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. маскарпоне или заквасена сметана
1 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбиваме маслото и захарите до получаване на кремообразна смес. Добавяме яйцата едно по едно, след което добавяме пюрето от тиква и ванилията. Разбъркваме добре.
В отделна купа смесваме брашното, содата за хляб, канелата, индийското орехче и солта.
Постепенно добавяме сухите съставки към мокрите, като разбъркваме, докато се получи гладко тесто.
С помощта на лъжица или сладкарски пош изсипваме малки части от тестото в голяма тава, оставяйки около 5 см разстояние между тях.
Печем за 12-15 минути в предварително загрята на 180°C фурна, или докато бисквитките станат златисти и леко се спукат на повърхността. Оставяме бисквитките да изстинат на решетка.
В купа разбиваме Philadelphia Original и маскарпонето (или заквасената сметана), докато станат гладки и кремообразни.
Добавяме пудрата захар и ванилията и разбиваме за още 1-2 минути, докато кремът стане пухкав.
Взимаме една бисквитка, поставяме върху нея малко количество от крема, след което я поставяме с крема надолу върху друга бисквитка, за да създадем сандвич. Повтаряме с всички бисквитки.
Можем да украсим сандвич бисквитките с малко канела или захар за допълнителен вкус.