Шоколадова торта с портокал, шамфъстък и Philadelphia крем

Време за подготовка: 45 минути
Време за готвене: 55 минути
Порции: 12

Продукти за блатовете:
2 портокала
220 г полусладък шоколад
6 яйца
350 г захар
380 мл олио
60 г какао
500 г брашно
3 ч.л. бакпулвер

За крема с Philadelphia:
300 г Philadelphia Original XL
2 с.л. меко масло
200 г захар
1 с.л. прясно мляко
60 г смлян шамфъстък

За шоколадовия ганаш:
360 г полусладък шоколад
180 мл пълномаслена сметана

За поръсване:
40 г едро смлян шамфъстък

Начин на приготвяне:
Надупчваме портокалите с малък нож, пускаме в тенджера с вряща вода и варим 30 минути.
Изваждаме от водата, охлаждаме за кратко и нарязваме на едро. Смиламе ги в кухненски робот до получаването на каша и оставяме настрана.
Загряваме фурната до 180°C.
Разтапяме шоколада на водна баня.

Намасляваме 2 форми с диаметър 22 см и набрашняваме дъното и стените.
Пресяваме брашното, какаото и бакпулвера и оставяме настрана.
В голяма купа слагаме яйцата, захарта и олиото и разбиваме.
Добавяме смлените портокали и бавно прибавяме разтопения шоколад.
Накрая слагаме сухите съставки и разбъркваме на висока скорост за 2 минути.

Разделяме тестото в подготвените форми и печем 50-55 минути. Проверяваме готовността с дървено шишче, което трябва ада излезе чисто от тестото.
Изваждаме от фурната и охлаждаме за 10 минути, а след това махаме формите и охлаждаме върху решетка.
В купа слагаме Philadelphia Original XL, добавяме захарта, маслото и млякото и разбъркваме с шпатула. Прибавяме шамфъстъка и смесваме.

Загряваме сметаната почти до кипване, изливаме върху шоколада за ганаша и оставяме за 2 минути. Разбъркваме с шпатула, до получаването на гладка смес.
Поставяме единия блат в подходящо плато и слагаме крема с шамфъстък. Поставяме отгоре втория блат и заливаме с ганаш. Поръсваме с шамфъстък и оставяме в хладилник да стегне.