За тортата:
225 г обезсолено меко масло
1.5 ч.ч. захар
115 г Philadelphia Original (на стайна температура)
3 яйца
1 ½ ч.ч. брашно
¼ ч.ч. натурално какао на прах
¼ ч.л. сол
½ ч.л. бакпулвер
¼ ч.ч. топло пълномаслено мляко
½ ч.л. екстракт ванилия
За шоколадовия топинг:
200 г черен шоколад
1 с.л. масло
3 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне – тортата:
Загрейте предварително до умерена фурна – между 160° и 180°C. Маслото, крема сиренето Philadelphia и яйцата трябва да бъдат извадени предварително от хладилника. Стартирате, като започвате да смесвате заедно маслото, захарта и крема сиренето, докато не получите пухкава смес.
Добавете яйцата едно по едно и разбийте добре. В купа смесете брашното, какаото, солта и бакпулвера. Прибавете внимателно млякото към сместа, а след това и сухите съставки. Накрая добавете и ванилията.
Изсипете сместа във форма, като намазните и набрашните стените. Печете около 1 час и 20 мин. – задължително проверете с клечка за зъби дали тортата ви се е изпекла добре. След изпичане, извадете тортата от фурната и я покрийте с фолио, докато не изстине напълно.
Начин на приготвяне – шоколадов топинг:
На първо място е необходимо да разтопите шоколада на водна баня, като бъркате непрекъснато, докато шоколадът не се разтопи напълно. Добавете млякото и разбъркайте отново.
Накрая добавете маслото, разбъркайте внимателно и свалете сместа от котлона. Voilà – шоколадовият топинг е готов само за няколко минути. Оставете настрани сместа да изстине и прибавете към вече готовата шоколадова торта.