Време за подготовка: 30 минути
Време за охлаждане: 6 часа
Порции: 8
Продукти за сладоледа:
1 опаковка Philadelphia Original XL
400 г подсладено кондензирано мляко
400 г пълномаслена (36%) сметана
За основата:
80 г мини претцели
150 г бисквити
90 г разтопено масло
За гарниране:
340 г сладко смокини
150 г пресни смокини
Начин на приготвяне:
В голяма купа слагаме 1 опаковка Philadelphia Original XL и кондензираното мляко и разбиваме с миксер.
В друга купа наливаме сметаната и разбиваме до сгъстяване. Прибавяме към първата смес и смесваме с шпатула. Изсипваме в кутия и замразяваме, докато стегне.
Покриваме с хартия квадратна форма със страна 20 см.
В кухненски робот смиламе претцелите и бисквитите. Наливаме маслото и смесваме.
Изсипваме в подготвената форма, притискаме добре и прибираме във фризера за 15 минути.
Върху охладената основа слагаме около половината от сладоледа, заравняваме и притискаме добре, след това прибираме във фризера за 30 минути.
От останалия сладолед отделяме около 150 г и връщаме във фризера. Към останалото количество добавяме сладкото и разбъркваме. Слагаме върху охладения първи слой и отново прибираме във фризера за 30 минути. Най-отгоре слагаме отделения сладолед на равен слой, гарнираме с нарязани на филийки смокини и прибираме във фризера за 4 часа.
Изваждаме сладкиша от формата, махаме хартията и нарязваме на парчета.