Сладоледени кейкове на клечка с Philadelphia, ягоди и бял шоколад

Необходими продукти:
За сладоледената основа:

400 мл сладкарска сметана
200 г подсладено кондензирано мляко
200 г Philadelphia Original
1 ч.л. ванилов екстракт
50 г замразени сушени ягоди, натрошени

За шоколадовата глазура:
300 г бял шоколад, нарязан на парчета
2 с.л. кокосово масло


Допълнителни:
Форми за сладоледени кейкове и дървени клечки
Замразени сушени ягоди (по желание за гарнитура)
Ядки или захарни пръчици (по желание за гарнитура)

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбиваме сладкарската сметана до твърди върхове.
В друга купа смесваме крем сиренето, подсладеното кондензирано мляко и ваниловия екстракт и разбиваме до получаването на хомогенна смес. Внимателно добавяме разбитата сметана към сместа, като разбъркваме с шпатула до пълна хомогенност. Добавяме натрошените замразени сушени ягоди и разбъркваме леко.
С лъжица разпределяме сместа във формите за сладоледени кейкове, като ги запълваме почти догоре и поставяме дървените клечки.
Замразяваме за поне 6 часа във фризер или докато сладоледите са напълно замръзнали.

Приготвяне на шоколадовата глазура:
Разтопяваме белия шоколад и кокосовото масло заедно в микровълнова фурна на интервали от 30 секунди, като разбъркваме след всеки интервал, докато сместа стане гладка и напълно разтопена. Може да се разтопи и на водна баня.
Към шоколадовата смес добавяме ситно смлени замразени сушени ягоди, докато сместа придобие леко розов цвят. Оставяме шоколада да изстине леко. Изваждаме замразените сладоледени кейкове от формите и потапяме всеки кейк в разтопения бял шоколад, като оставяме излишния шоколад да се отцеди.
Поставяме готовите сладоледени кейкове върху тава, покрита с пергаментова хартия.
По желание – преди шоколадът да стегне, поръсваме сладоледите с допълнителни натрошени замразени сушени ягоди, ядки или захарни пръчици.
Поставяме тавата с покритите сладоледени кейкове обратно във фризера за около 10-15 минути или докато шоколадът стегне.
Да ви е сладко!