Снежен чийзкейк

Необходими продукти:

За основата:
150 г чаени бисквити
100 г краве масло
90 г печена тиква
1 ч.л. канела

За пълнежа:
400 г Philadelphia Original
200 г заквасена сметана
Сок от ½ лимон
5 – 6 с.л. пудра захар
1 пакетче желатин
1 бр. ванилия

За декорация:
400 г захаросани вишни

Начин на приготвяне:

За основата:
Смиламе бисквитите в блендер, добавяме разтопеното масло и разбъркваме, бисквитите попият маслото напълно. Към сместа се добавяме блендираната тиква и канелата.
Загряваме фурната на 200°C.
С хартия за печене покриваме дъното на кръгла форма (20 см диаметър). Разпредляме сместа равномерно по дъното, за да се получи слой с дебелина около 1 см. Печем за около 5-6 минути и изваждаме, за да се охлади.

За пълнежа:

В голяма купа смесваме Philadelphia Original, сметаната, лимоновия сок, пудрата захар и ванилията и ги разбъркваме със силиконова шпатула.
Накисваме желатина в 50 мл студена вода, докато набъбне. След това го разтваряме на водна баня или в микровълнова фурна за около 30 секунди.
Разтвореният желатин добавяме към купата с пълнежа и разбъркваме, докато се разпредели равномерно в сместа.
Готовият пълнеж изсипваме във формата върху основата. Оставяме чийзкейка в хладилник, докато стегне.
Преди сервиране украсяваме със захаросани вишни.