Тиквен пай

Необходими продукти:

250 г универсално брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
1 и 1/2 ч.л. смляна канела
2 ч.л. подправка за тиквен пай, като я приготвяме от следните съставки и порцията се равнява на 3 с.л.
2 с.л. смляна канела
1/4 с.л. смлян джинджифил
1/4 с.л. смлян бахар
1/4 с.л. смлян карамфил
1/4 с.л. смляно индийско орехче
240 мл. рапично или растително масло*
4 големи яйца
200 г светла или тъмна кафява захар
100 г кристална захар
1 консерва (425 г) тиквено пюре
1 и 1/2 ч.л чист екстракт от ванилия

За глазурата:
226 г Philadelphia Original XL
113 г масло, на стайна температура
360 г захар, плюс допълнителни 30 грама, ако е необходимо
1 ч.л екстракт от ванилия
1/8 ч.л сол

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180°C и намажете с мазнина тавичка 9×13 инча.
Разбиваме брашното, бакпулвера, содата за хляб, солта, канелата и подправката за тиквен пай в голяма купа. Оставяме настрана. Разбиваме рапичното/растително масло, яйцата, кафявата захар, кристалната захар, тиквеното пюре и екстракта от ванилия, докато се смесят. Изсипваме мокрите съставки към сухите и използваме миксер или бъркалка до пълното им обединяване.

Разпределяме тестото в подготвената тава. Печем за 30-36 минути.
Изваждаме тортата от фурната и я поставяме цялата тава отвън. Оставяме я да се охлади напълно. След около 45 минути можем да поставим тортата в хладилника, за да ускорим процеса.

За глазурата:
В голяма купа, с помощта на миксер, разбиваме Philadelphia Original XL и маслото заедно на висока скорост до гладка и кремообразна смес. Добавяме 3 чаши пудра захар, ванилия и сол. Разбиваме на ниска скорост за 30 секунди, след това превключваме на висока скорост и разбиваме за 2 минути. Ако искаме глазурата да е малко по-гъста, добавяме допълнително 30 г чаша захар. Разпределяме глазурата върху охладената торта. Оставяме в хладилника за 30 минути, преди да сервираме. Това помага да се стегне глазурата и да се реже по-лесно.