Сочна торта с мандарини и Philadelphia

За тортата:
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сода за хляб
¾ ч.л. сол
1 ½ ч.л. канела
¾ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. джинджифил
1 щипка млян карамфил
1 ¼ ч.ч. олио
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. бяла захар
4 големи яйца
1 ½ ч.л. ванилия
мандарини или праскови в консерва

За глазурата:
1 ч.ч. масло
170 г Philadelphia Original
3 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. ванилия

Начин на приготвяне:
За тортата:

Предварително загряваме фурната до 180°C. Намазняваме 3 кръгли форми за печене с диаметър 15 см и ги застиламе с хартия за печене.

В купа смесваме сухите съставки: брашното, бакпулвера, содата и всички подправки (без ванилията) и я оставяме настрани.

В купата на миксер изсипваме олиото и двата вида захар и разбиваме за около 2 минути. Добавяме яйцата едно по едно, като междувременно разбиваме. Накрая изсипваме и ванилията. Постепенно добавяме в тази купа и сместа с брашното и разбъркваме, докато всички съставки се смесят добре.

Готовата смес разпределяме равномерно в подготвените вече форми. Печем всяка около 55 минути, като проверяваме с клечка за зъби дали са готови. Изваждаме ги от фурната и ги оставяме върху решетка за 10 минути, след което ги обръщаме, за да изстинат напълно.

За глазурата:
Разбиваме маслото и крема сиренето, докато се получи лека и пухкава смес. Изсипваме постепенно пудрата захар, след това добавяме ванилията и разбиваме за още 2-3 минути.

Поставяме един от изпечените блатове върху поставка за торта или достатъчно голяма за целта чиния. Покриваме с ⅔ ч.ч. от глазурата, разнасяме равномерно и добавяме избраните плодове (мандарини или праскови, или други по избор). Повтаряме същото действие и с останалите блатове.

Разнасяме от глазурата и върху външната страна на тортата. Готовият десерт може да декорираме с мандарини, звездовиден анасон и канелени пръчици. Приятен апетит!