Необходими съставки:
За мъфините:
1 ч.ч. меко масло
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. фино бяло брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
4 големи яйца
½ ч.ч. суроватка (айрян)
1 ч.л. ванилова есенция
За глазурата:
450 г Philadelphia Light
½ ч.ч. масло
1 ч.л. екстракт от ванилия
4 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
За мъфините:
Загряваме фурната на 175°C. Поставяме 18 броя хартиени чашки във форми за мъфини. Смесваме всички съставки в голяма купа и разбиваме с миксер за няколко минути до гладка смес.
След като сместа е готова, я разпределяме равномерно във формите. Печем за около 20 минути. След това ги оставяме настрани да се охладят.
За глазурата:
В купа изсипваме крема сиренето и маслото. Разбиваме ги на средна скорост за 2-3 минути, докато получим гладка смес. Добавяме и ванилията.
Постепенно изсипваме пудрата захар, като междувременно разбиваме. Оставяме сместа за около 15 минути в хладилника, след което я поставяме върху мъфините с помощта на пош.