Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно
3 бр. яйца
1 и ½ ч.ч. захар
½ ч.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. бакпулвер
5 с.л. какао
2 с.л. течна сметана
150 г Philadelphia Original
8 с.л. пудра захар
1 ч.л. канела
лимонова кора
За декорацията:
мини шоколадови яйца
настърган руби шоколад (или друг по желание)
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Към тях се добавят: олио, брашно, бакпулвер, прясно мляко, ванилия, канела и лимонова кора. Сместа се разбива добре.
Тестото се разделя на две части. В едната се изсипва какаото, добавят се и 2 с.л. прясно мляко и се разбърква много добре.
Формата за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно. В нея се изсипва бялото тесто. Върху него се изсипва и какаовото тесто, така че да обиколи формата.
Кексът се пече на предварително загрята на 180°C фурна за 40 минути.
Готовият кекс се оставя да се охлади, след което се намазва с глазурата, получена при смесването на Philadelphia Original, течната сметана и пудрата захар.
Кексът се декорира с парченца настърган шоколад и мини шоколадови яйца.