Великденски къпкейкове с Philadelphia крем

Необходими продукти:
За мъфините:
250 г меко масло, плюс допълнително за намазване
175 г пудра захар
5 яйца, разбити
250 г брашно, плюс още 2 с.л.
1 ч.л. бакпулвер
кора от 1 портокал, плюс 2 с.л. от сока
250 г марципан, едро настърган
½ ч.л. бадемова есенция, по избор
200 г глазирани череши, разполовени

За крема:
200 г масло
220 г Philadelphia Original
220 г маскарпоне
1 ч.л. ванилия
1 ч.ч. пудра захар (или на вкус)
щипка сол

Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 180°C.

Междувременно, в миксер разбийте маслото и захарта, докато сместа стане пухкава. След това добавете яйцата, 250 г брашно, бакпулвера, портокаловата кора и сока. Разбийте добре, докато се получи гъста, кремообразна и равномерна смес.
Заедно с останалите 2 с.л. брашно, добавете към сместа глазираните череши, марципана и бадемовата есенция (ако сте решили да я използвате за вашите къпкейкове).

С помощта на лъжица изсипете сместа във формите за къпкейкове и печете за 20-25 минути или докато придобият златист цвят. Оставете ги настрани, за да се охладят напълно.

Последната стъпка се състои в приготвянето на крема. Маслото се разтопява и се оставя да се охлади. Разбъркват се Philadelphia Original и пудрата захар. Добавят се маскарпонето, ванилията и солта. Бъркат се на умерена степен, докато сместа стане хомогенна. Сместа се поставя в пош и готовите мъфини се декорират, когато са изстинали напълно.