Великденски сладки с Philadelphia глазура

Необходими продукти:
За тестото:
200 г меко масло, плюс допълнително за намазване
150 г пудра захар
2 големи жълтъка
400 г обикновено брашно, плюс допълнително за поръсване
1 равна ч.л. микс от канела, индийско орехче, джинджифил и карамфил
1 равна ч.л. канела на прах
30-60 мл мляко

За глазурата:
1 белтък, разбит на сняг
200 г Philadelphia Original
100 г бял шоколад
200 мл млечна сметана
различни цветове бои за оцветяване

Начин на приготвяне:
Загряваме предварително фурната на 180°C. Леко намазняваме две тави, покрити с хартия за печене.

В купа добавяме маслото и захарта и разбиваме, докато сместа стане светла и пухкава. Разбиваме и яйчния жълтък. Пресяваме брашното и подправките и добавяме толкова мляко, че да се получи меко тесто. Месим с ръце, за да се получи меко тестото ни.

Набрашняваме плота и разточваме тестото с дебелина около 5 мм. С помощта на великденски форми оформяме зайчета (или яйца, пилета, цветя ─ с каквито форми разполагаме у дома).

Печем в предварително загрятата фурна за 10–15 минути. След като великденските бисквити са готови, ги оставяме да се охладят добре, преди да добавим глазурата.

За глазурата:
Докато изчакваме великденските ни бисквити да се охладят, приготвяме глазурата, като на водна баня разтапяме белия шоколад и оставяме да се поохлади. След като се охлади, го добавяме на тънка струйка към крем сиренето Philadelphia, като непрекъснато разбиваме с миксер, докато не получим гладък крем.

Разбиваме млечната сметана с миксер до меки връхчета и добавяме на части към крема, като разбъркваме с шпатула отдолу нагоре до пълното ѝ усвояване.

Разделяме глазурата в отделни купи и я смесваме с различни цветове по избор.

Внимателно нанасяме глазурата с пош върху всяка бисквита. Оставяме за 20 мин. бисквитите в хладилник, за да стегне добре глазурата.

Весели празници!