Необходими продукти:
2 обелени ябълки, нарязани на тънки шайби
¾ ч.ч. пшенично брашно
¾ ч.ч. захар за основата
2 големи яйца
¼ ч.ч. захар за ябълките
2 с.л. масло
3 с.л. Philadelphia Original
¼ ч.л. канела
щипка индийско орехче
1 с.л. лимонов сок
бакпулвер
3 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
Потапяме нарязаните ябълки в лимоновия сок и ги оставяме настрана. През това време пресяваме брашното и бакпулвера през едно и също сито. В друга купа смесваме яйцата с ¾ ч.ч. захар, Philadelphia Original и оцета. После смесваме мокрите и сухите съставки, докато се се получи хомогенно тесто.
Разбъркваме ¼ ч.ч. захар с маслото, канелата и индийското орехче към ябълките и изсипваме получилата се смес в тиган. Поставяме на котлона и разбъркваме непрекъснато, докато течността от сместа се изпари.
Нареждаме ябълките на дъното на тигана, а отгоре изсипваме сместа за тестото. Покриваме с капак и оставяме на котлона за десетина минути. Ще разберем, че паят е готов, когато забучим клечка за зъби и като я извадим, по нея няма да има тесто.