Необходими продукти:
4 пилешки гърди
4-5 с.л. зехтин
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. чесън на прах
2 чаени лъжичка мащерка
150 г Philadelphia с билки
⅓ чаша настърган пармезан
1 и ½ чаши нарязан пресен спанак
1 тиквичка
2 скилидки чесън, пресован
1 чаена чаша чери домати
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичката на кубчета и ги запържете в 2 супени лъжици зехтин. Когато парчетата омекнат и се зачервят, извадете половината и прибавете към останалото количество в тигата спанака. Разбъркайте всичко за 1 минута и прибавете пресования часън, разбъркайте за около минута. Махнете от котлона и оставете зеленчуците да се охладят за кратко. Овкусете с щипка сол.
Когато зеленчуците изстинат, прибавете към тях крема сиренето и пармезана, разбъркайте добре.
Загрейте фурната до 180°С.
Поставете пилешките гърди върху дъска за рязане и ги разрежете през срадата по дължина, но не до края, трябва да се получи нещо като джоб. Овкусете месото с подправките, като прибавите и 2 супени лъжици зехтин.
Напълнете пилешките гърди с плънката от крема сирене, зеленчуци и пармезан.
Поставете във форма за печене отделените запържени тиквички и чери доматите с 1 супена лъжица зехтин. Поставете и пилешките гърди в формата. Печете без да покривате за 25-30 минути.